MALZEMELER
Hamuru;
3 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
yarım paket yaş maya
isteğe göre tuz
yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Malzemeler;
1 yemek tatlı kaşığı salça
sosis,sucuk,salam,zeytin,biber,domates,mantar,baharat,karabiber
Hamurunuzu yarım saat kadar dinlendirirseniz daha makbul olur.Daha sonra yağlanmış tepsiye hamuru yayıyoruz.
Üzerine sulandırılmış salçadan sürdükten sonra,doğranmış,baharat,yağ ile harmanlanmış malzemeleri domates hariç ilave edelim.Son olarak domates ile süsledikten sonra fırına hazır.
Fırına bu şekilde verdiğimiz pizzanın üzerine fırından çıkarmadan 5 dk.önce rendelenmiş kaşar serpiştiriyoruz,fırına kaşarlar eriyene kadar tekrar bıraktığımız pizzamız tüketilmeye hazır türk damağına uygun mükemmel lezzet oluyor karşınızda...Fırından yeni çıkmış halini paylaşmak isterdim fakat bizim ev ahalisi yoğun açlık krizine girdiği için vakit olmadı afiyet olsun ...
selam ben geldim ..uzun zamandır yoktum artık geldim ..pizanın kokusu buraya kadar geldiiiii:))
YanıtlaSilmerhaba ben bir parça aldımda gidiyorum enfes bir tat ya pizzaya bayılıyorum ellerine sağlık
YanıtlaSil